Skip to main content
Wat doet Botox?

De behandeling

Botox is een geneesmiddel dat zorgt voor ontspanning van de spieren die rimpeltjes, hoofdpijn, kaakklemmen of tandenknarsen veroorzaken. Daarnaast wordt het gebruikt tegen bovenmatig transpireren en tegen migraine.

De meest voorkomende Botox behandelingen zijn die van de frons (tussen je ogen), het voorhoofd en de kraaienpootjes. Daarnaast wordt een Gummy Smile met Botox behandeld en kun je het gebruiken ter voorkoming van het ontstaan van nieuwe lijntjes in de bovenlip. Putjes en groeven in de kin kun je ermee verminderen en ook naar beneden trekkende mondhoeken kunnen worden aangepakt met een Botox behandeling.

De behandeling zelf bestaat uit een paar kleine prikjes en duurt een paar minuten. Vooraf tekent Dokter Els een paar stipjes op de plekken van injectie, zodat je niet hoeft te fronsen of bewegen tijdens de behandeling. De behandeling is niet echt pijnlijk.

Na de behandeling

Meestal zie je er direct na de behandeling niets van. Soms heb je een paar rode bultjes op de prikplekjes. Die verdwijnen na een minuut of 10 weer. Zelden ontstaat een blauw plekje, maar ook dit verdwijnt spontaan weer.

Het resultaat

Het effect van de behandeling treedt op na 4-7 dagen en houdt in het begin ongeveer 3 maanden aan. Wanneer je al iets vaker Botox hebt gebruikt en je spieren minder sterk worden kun je langer plezier hebben van je behandeling. 

Botox ontspant de rimpelvormende spiertjes en geeft zo de huid de kans om terug te keren naar de natuurlijke vorm. Dit gebeurt geleidelijk doordat de huid zichzelf zal gaan herstellen.

Op de dag van je Botox behandeling mag je nadat je bent behandelt niet sporten, niet naar de sauna en niet naar de zonnebank. De dag na de behandeling kun je alles weer gewoon doen.
Hoe lang houdt het effect van Botox aan?

Botox is een geneesmiddel dat in principe 3 maanden werkt. Wanneer je het vaker hebt gedaan en je spieren meer ontspannen en minder getraind raken, kan het effect langer aanhouden. Het is overigens niet zo, dat je 3 maanden niets kunt bewegen, maar dit is de periode waarin je spieren zich herstellen. Bij de een gaat dit sneller dan bij de ander.

 

Hoe lang houdt het effect van fillers aan?

In principe werkt het met fillers net als met geneesmiddelen, het product wordt in je lichaam langzaam afgebroken. 

De gemiddelde tijd die het duurt voordat alles daadwerkelijk is afgebroken, is afhankelijk van het product meestal negen maanden tot een ruim jaar. In die periode gaat natuurlijk wel de hoeveelheid lineair met de tijd naar beneden, omdat je lichaam de filler (die immers biologisch afbreekbaar is) afbreekt.

Het resultaat wordt dus evenredig maar gelukkig heel langzaam minder. Er zal na 9 maanden ongetwijfeld nog wel filler aanwezig zijn in je gezicht, maar je lichaam breekt het langzaam af. 

Net als bij paracetamol bijvoorbeeld, heeft de één hier weinig tijd voor nodig en de ander juist veel. Sommige mensen nemen één paracetamol, andere twee. 

Dat hangt samen met de stofwisseling in je cellen, je lichaamstemperatuur, eventuele zonvakanties, saunabezoeken, roken en het al dan niet frequent sporten/ cardio-en. Ook scheelt het veel waar het product zit, zit het op je jukbeenderen, dan zal het langzamer afbreken dan wanneer het in een bewegend deel als je lippen zit.

Het product is voor iedereen hetzelfde, het is uitgebreid getest en zoals ik al schreef, de afbraak duurt gemiddeld meer dan een jaar. De overige factoren ( stofwisseling in je cellen, je lichaamstemperatuur, eventuele zonvakanties, saunabezoeken, roken en het al dan niet frequent sporten/ cardio-en) daar heb je alleen zelf invloed op. 

Al met al, de meeste mensen komen 1-2 keer per jaar voor het bijhouden van hun filler behandelingen en blijven er op die manier fris en fruitig uit zien

 

 

Hoe lang houdt het effect van een draadlift aan?

In principe werkt het met draden net als met geneesmiddelen, het product wordt in je lichaam langzaam afgebroken. 

De gemiddelde tijd die het duurt voordat alles daadwerkelijk is afgebroken, is gemiddeld een jaar. In die periode gaat natuurlijk wel de hoeveelheid lineair met de tijd naar beneden, omdat je lichaam de draad (die immers biologisch afbreekbaar is) afbreekt.

Het resultaat wordt dus evenredig maar gelukkig langzaam minder. 

Net als bij paracetamol bijvoorbeeld, heeft de één hier een dag voor nodig en de ander een paar uur. Sommige mensen nemen er één, andere twee. Dat hangt samen met je collageenaanmaak, de stofwisseling in je cellen, je lichaamstemperatuur, eventuele zonvakanties, saunabezoeken, roken en het al dan niet frequent sporten/ cardio-en.

 

 

Word ik blauw van een Botox behandeling?

Meestal niet, heel zelden komt dit voor.

Word ik blauw van een filler behandeling?

Meestal niet, maar af en toe komt dit voor.

Word ik blauw van een draadlift?

Dit kan voorkomen, het trekt meestal binnen een week grotendeels bij.

Hoe zie ik eruit na een peeling?

Na een peeling (afhankelijk van het soort) ben je meestal 2 dagen wat strak en iets rood. Daarna gaat je huid vervellen. Meestal ben je na een ruime week superzacht, glad en egaler! Op onze facebook pagina kun je bij video's en foto's het verloop van een TCA peeling zien.  

Hoe zie ik eruit na microneedling?

Na de behandeling ben je wat rood, dit houdt meestal 1-2 dagen aan.

Daarna herstelt je huid zich en zul je er juist beter gaan uitzien!

Je kunt bij ons altijd terecht voor een vrijblijvend gratis consult. In dit consult beoordeelt de cosmetisch arts je gezicht en bespreekt de mogelijkheden voor behandeling met je. Je komt dan niet voor verrassingen te staan de cosmetisch arts kent je gezicht al, zodat ze de behandeling kan kiezen die het beste bij jou past. Woon je erg ver weg? Stuur dan een mail of WhatsApp met duidelijke en recente foto’s.